Slovensko sociološko srečanje: Socio-ekološka transformacija

Slovensko sociološko društvo v sodelovanju z Oddelkom za sociologijo na Fakulteti za družbene vede (FDV) vabi na letno sociološko srečanje, ki bo potekalo 4. in 5. novembra 2022 v prostorih FDV (Kardeljeva pl. 5, Ljubljana).

Prvi dan srečanja se bo zvrstilo več okroglih miz na teme povezane z okoljsko problematiko (Vode v presečišču naravoslovnih in socioloških preučevanj; Hrana v času podnebnih izzivov; Epigenetika in odprta vprašanja o spravi med sociologijo in biologijo; Družbena sprejemljivost prostorskih učinkov v rabi obnovljivih virov energije; Ekofeminizem; Zeleni kapitalizem, opij ljudstva: razredno okoljska tranzicija ali globalni propad, kva ti tuki ni jasno?)

Okrogle mize bo dopolnilo plenarno predavanje prof. Ulricha Branda iz Univerze na Dunaju z naslovom  Kako kapitalizem afirmira svojo hegemonijo: imperialni način življenja in možne alternative. Na dogodku bo mogoče kupiti slovenski prevod dela avtorjev Ulricha Branda in Markusa Wissena z naslovom Imperialni način življenja: Vsakdanje življenje in ekološka kriza kapitalizma, ki bo v kratkem izšel pri založbi Časopisa za kritiko znanosti. Predavanje bo izvedeno 4. novembra ob 13:30 v Veliki dvorani FDV.

Drugi dan srečanja bo namenjen predstavitvam raziskovalnih dosežkov v okviru društvenih sekcij, ki jiih bodo ponovno spremljale okrogle mize (Predstavitev in zasnova okoljske zbirke podatkov;  Quo vadis moderna korporacija?; Sistemska urejenost preprečevanja in sankcioniranja spolnega nadlegovanja in drugih oblik spolnega nasilja v akademskem polju v Sloveniji; Seksualno delo v Sloveniji skozi prizmo poklicnih tveganj in zmanjševanja škode).

Več informacij o programu srečanja najdete na spletni strani društva.

Vljudno vabljeni, da se srečanja udeležite! Udeležba je za študente in študentke brezplačna.

 

Plakat

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon