Evropska listina o regionalnih in manjšinskih jezikih

Lingvistični krožek Filozofske fakultete v Ljubljani vabi na 1198. sestanek, ki bo v ponedeljek, 5. oktobra 2020, ob 18.00 uri (pred. 325). Na temo Evropska listina o regionalnih in manjšinskih jezikih bo predavala doc. dr. Nataša Gliha Komac, znanstvena sodelavka na Inštitutu Frana Ramovša za slovenski jezik ZRC SAZU.

Kratek povzetek vsebine:

Evropska listina o regionalnih in manjšinskih jezikih (ELRMJ) kot eden pomembnih dokumentov Sveta Evrope zavezuje države podpisnice k zaščiti t. i. regionalnih in manjšinskih jezikov. Na ponedeljkovem predavanju bo ob dokumentu in zavezah Republike Slovenije predstavljeno tudi delovanje Odbora strokovnjakov za ELRMJ in izpostavljena nekatera aktualna vprašanja.

Opozorilo:

Glede na Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 vas vljudno prosimo, da v predavalnici zagotovite 1,5 metra varnostne razdalje ter obvezno nosite masko v fakultetni stavbi in med predavanjem. Sestanek bo (kakor doslej) v predavalnici 325, v kateri je trenutno dovoljeno število mest 22.

 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon