Dogodki na Oddelku za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko Filozofske fakultete

Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko Filozofske fakultete vabi na dogodke, ki jih na oddelku pripravljajo v maju.

  • V ponedeljek, 9. 5. 2022, ob 9. uri (Modra soba): 12. mednarodni dan lirike na Oddelku za germanistiko v Ljubljani – Ob 80. obletnici smrti lirika Stefana Zweiga. Interpretacije, komentarji, didaktizacije. Pred osemdesetimi leti je v izgnanstvu umrl svetovno znani pisatelj Stefan Zweig – dober razlog, da se posvetimo njegovemu pesniškemu delu, zlasti ker je bila doslej Zweigova poezija – v nasprotju z njegovimi novelami, biografijami in drugimi besedili – v raziskavah deležna le malo pozornosti. Toda pesmi predstavljajo začetek njegove izredne literarne kariere in zgodnje priznavanje Zweiga kot mednarodnega avtorja temelji ravno na liričnih prevodih in pesniških predelavah Verhaerena, Baudelaira in Rimbauda.

 

  • V torek, 10. 5. 2022, ob 19. uri (Trubarjeva hiša, Stritarjeva 7): Poetry Slam Duell - Dvoboj v branju poezije; branje poezije: Mieze Medusa vs. Markus Köhle; znana avstrijska “slammerja” se bosta s svojimi besedili potegovala za naklonjenost občinstva.

 

  • V torek, 17. 5. 2022, ob 14. uri (predavanje v Modri sobi), ob 19. uri literarno branje (Trubarjeva hiša, Stritarjeva 7): Ludwig Laher; literarno predavanje in branje: “Razkrivanje, spominjanje in pripovedovanje zgodovine”.

Vsi dogodki bodo potekali v nemščini.

 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon