Dogodki na Oddelku za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko Filozofske fakultete

Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko Filozofske fakultete vabi na dogodke, ki jih na oddelku pripravljajo v maju.

  • V ponedeljek, 9. 5. 2022, ob 9. uri (Modra soba): 12. mednarodni dan lirike na Oddelku za germanistiko v Ljubljani – Ob 80. obletnici smrti lirika Stefana Zweiga. Interpretacije, komentarji, didaktizacije. Pred osemdesetimi leti je v izgnanstvu umrl svetovno znani pisatelj Stefan Zweig – dober razlog, da se posvetimo njegovemu pesniškemu delu, zlasti ker je bila doslej Zweigova poezija – v nasprotju z njegovimi novelami, biografijami in drugimi besedili – v raziskavah deležna le malo pozornosti. Toda pesmi predstavljajo začetek njegove izredne literarne kariere in zgodnje priznavanje Zweiga kot mednarodnega avtorja temelji ravno na liričnih prevodih in pesniških predelavah Verhaerena, Baudelaira in Rimbauda.

 

  • V torek, 10. 5. 2022, ob 19. uri (Trubarjeva hiša, Stritarjeva 7): Poetry Slam Duell - Dvoboj v branju poezije; branje poezije: Mieze Medusa vs. Markus Köhle; znana avstrijska “slammerja” se bosta s svojimi besedili potegovala za naklonjenost občinstva.

 

  • V torek, 17. 5. 2022, ob 14. uri (predavanje v Modri sobi), ob 19. uri literarno branje (Trubarjeva hiša, Stritarjeva 7): Ludwig Laher; literarno predavanje in branje: “Razkrivanje, spominjanje in pripovedovanje zgodovine”.

Vsi dogodki bodo potekali v nemščini.

 

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju