Pedagoška enota za šport

Pedagoška enota za šport

Aktivnosti

Naši programi so vzgojno-izobraževalni, preventivno zdravstveni, rekreativni in tekmovalni. Študenti in študentke lahko izbirajo med brezplačnimi in plačljivimi programi. Že vrsto let so najbolje obiskani programi joge, pilatesa, odbojke, TNZ-ja in smučanja. Športne programe prilagajamo tudi na podlagi odgovorov v anketnih vprašalnikih. Tako vsako leto uvedemo kaj novega, s čimer poskušamo zadovoljiti potrebe in želje študentk in študentov.

Poleg redne športne aktivnosti študentov organiziramo tudi treninge in tekme za športnike, ki vsakoletno zastopajo barve naše fakultete v tekmovanjih v okviru Univerze v Ljubljani. Že vrsto let sodelujemo na tekmovanjih v odbojki (z odbojkarsko ekipo študentk smo bili že petkrat prvaki Univerzitetne odbojkarske lige), nogometu in košarki (z ekipo košarkarjev smo pred leti sodelovali na mednarodnem turnirju v Kaunasu in Tel Avivu). Naši študenti in študentke sodelujejo tudi na mednarodnih športnih tekmovanjih.

Vse večjo pozornost posvečamo tudi športni aktivnosti zaposlenih na Filozofski fakulteti: omogočamo jim redno tedensko vadbo in vsako leto organiziramo vsaj pet športnih aktivnosti samo za njih.

Sodelavke in sodelavci oddelka