Cikel pogovornih večerov na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete od študijskega leta 2024–2025 ponuja tudi pedagoško smer študija etnologije in kulturne antropologije. Ob Letu učiteljev, za kar je Filozofska fakulteta razglasila leto 2024, Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo tako še pred izvedbo te oblike dvopredmetnega magistrskega študija organizira cikel pogovornih večerov s kolegi etnologi in kulturnimi antropologi, ki se srečujejo tudi s številnimi pedagoškimi in andragoškimi oblikami dela.

Prvi pogovorni večer o izkušnjah predstavljanja in učenja o etnološki in kulturni dediščini v osnovnih in srednjih šolah bo 4. aprila 2024 med 16.20 in 18.00 (P3, Zavetiška 5). Na njem bodo svoje izkušnje predstavili Mojca Jerala in Polona Ostanek (Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana), Janja Sivec (Legende), dr. Jasna Fakin Bajec (ZRC SAZU), Sonja Kogej Rus (Slovenski etnografski muzej), Saša Roškar
(ZVKD OE Kranj) in mag. Darja Kranjc (Park Škocjanske jame). Pogovor bodo moderirali prof. dr. Rajko Muršič, izr. prof. dr. Mateja Habinc in doc. dr. Urša Valič.

Vabilo

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan