Predstavitev priročnika: Spolnemu nasilju in nadlegovanju vstop prepovedan!

Vabljeni na dogodek z naslovom Predstavitev priročnika: Spolnemu nasilju in nadlegovanju vstop prepovedan!, ki bo v četrtek, 20. aprila 2023, ob 16. 30 uri v Modri sobi (5. nadstropje) na Filozofski fakulteti.

Na dogodku bo predstavljena vsebina priročnika, ki je nastal v okviru ciljnoraziskovalnega projekta z naslovom Institucionalne, zakonodajne in ozaveščevalne rešitve ter aktivnosti pri naslavljanju spolnega nadlegovanja in drugih oblik spolnega nasilja v visokošolskih in raziskovalnih organizacijah v Sloveniji. V okviru projekta smo raziskovalke_ci analizirale_i stanje na področju sistemske obravnave spolnega nadlegovanja in nasilja v slovenskem akademskem prostoru ter na osnovi analize zbrane dokumentacije, dobrih praks iz tujine in najnovejših znanstvenih dognanj na tem področju oblikovali_e priporočila za oblikovanje ustreznih sistemskih rešitev, ki so predstavljena v omenjenem priročniku.

Priročnik je namenjen vsem institucijam, ki delujejo v akademskem polju v Sloveniji (javnim in zasebnim visokošolskim zavodom, raziskovalnim inštitutom) ter tudi vsem ostalim organizacijam, ki jih to področje zanima ter je dostopen tudi kot e-knjiga na povezavi.

Na dogodku se bomo z nekaterimi avtoricami ter gosti_jami pogovarjale_i tudi o uporabni vrednosti priročnika in njegovemu doprinosu k sistemski obravnavni spolnega nadlegovanja in nasilja.

Na pogovoru bodo sodelovale: 

Soavtorice priročnika: prof. Milica Antić Gaber (Filozofska fakulteta UL), prof. Katja Filipčič (pravna Fakulteta UL) in doc. dr. Jasna Podreka (Filozofska fakulteta UL)

Predstavnica za področje raziskovalnih inštitutov: dr. Jovana Mihajlović Trbovc (Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti – ZRC SAZU)

Predstavnik Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije: mag. Jernej Širok, v.d. generalnega direktorja Direktorata za visoko šolstvo 

Pogovor bo moderiral: prof. Roman Kuhar

 

Vljudno vabljene in vabljeni! 

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan