Na Kongresnem trgu promocija doktoric in doktorjev znanosti ter prejemnic in prejemnikov priznanj za pomembna umetniška dela

Fotografija: Univerza v Ljubljani

Fotografija: Univerza v Ljubljani

Pred rektoratom Univerze v Ljubljani se je v četrtek, 23. junija 2022, ob 11. in 18. uri zbralo skoraj 350 doktoric in doktorjev znanosti ter prejemnic in prejemnikov priznanj za pomembna umetniška dela. Gre za prvo promocijo novih doktoric in doktorjev znanosti ter podelitev priznanj za pomembna umetniška dela na javnem prostoru, na Kongresnem trgu, saj se s tem dviguje tudi vidnost  znanosti, umetnosti in doktorskega študija. Na podelitvi je sodeloval izr. prof. dr. Sašo Jerše, prodekan za doktorski študij in znanstvenoraziskovalno delo.

Poleg Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, so bili v prvi skupini promovirani še doktorji in doktorice znanosti z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, Fakultete za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani, Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, Teološke fakultete Univerze v Ljubljani.

Več

Zadnje novice
30. 09. 2022

Srečanje z bruckami in bruci na Filozofski fakulteti in Univerzi v Ljubljani

30. 09. 2022

Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!

29. 09. 2022

Novosti Znanstvene založbe Filozofske fakultete