Poslovil se je prof. dr. Borut Šali, starosta slovenske klinične psihologije

Oddelek za psihologijo Filozofske fakultete sporoča žalostno vest, da nas je 13. maja 2021 v 92. letu starosti po dolgi in težki bolezni zapustil profesor dr. Borut Šali, starosta slovenske klinične psihologije.

Prof. dr. Borut Šali je bil eden od pionirjev klinične psihologije v Sloveniji. Na Oddelku za psihologijo se je zaposlil v študijskem letu 1961/62, ko je bila ustanovljena Katedra za klinično psihologijo. Poleg aktivnega delovanja na vseh stopnjah študija psihologije je bil ena osrednjih oseb na specialističnem študiju klinično-psihološkega svetovanja. Številnim je poznan tudi kot izvajalec usposabljanja za uporabo Rorschachovega preskusa in kot avtor tozadevnega priročnika. Bil je strokovnjak za področje motenj branja in pisanja oz. nasploh za težave otrok v predšolskem in šolskem obdobju. Hvaležno se ga spominjamo po izjemni predanosti, strokovnosti in človeški toplini.

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)